Connect with us

Hi, what are you looking for?

sport

Zabálják a britek a magyar lángost, ez a londoni karácsonyi vásár sztárja

Zabálják a britek a magyar lángost, ez a londoni karácsonyi vásár sztárja

Az Egyesült Királyság legnagyobb karácsonyi vására múlt péntek óta látogatható Londonban. A Winter wonderland évek óta nagy népszerűségnek örvend. A különleges látványosságok, portékák és ízletesebbnél ízletesebb ételek között hírnevet szerzett magának a magyar lángos.

Az impozáns légifelvétel az elmult évi Winter Wonderlandet mutatja. keszult. Foto: Getty Images

A Hyde Parkban található Winter wonderland – Azaz Téli Csodaország – 2007 óta működik, és évről évre egyre nagyobb és izgalmasabb. My tobb, idén moreodik lett a village 10 legjobb karácsonyi vasára között – számol be róla a Daily Star. A brit újsagiró, Sophie Foster végigkalauzolja az olvasót a különleges helyszínen, ami hagyományos kézműves standokat, vidámparkba illő játékokat, és bőséges étel-és italválasztékot kínál.

“Imádtam a magyar langost!”

Akik szeretik a tradicionális német piaci ételeket, bőséggel találnak különböző sült kolbászokat a standokon, és lehet kapni sajttal és savanyú káposztával töltött hotdogot is, de Foster a cikkében külön figyelmet szentelt a magyar lángosnak, amiről azt írja:

Imádtam a hagyományos magyaros lángost is, ami egy forró sült tészta tejföllel és sajttal, mint egy pihe-puha. Ngyon finom, ha látod, mindenképpen probáld ki!

– lelkendezik.

Photo: Knap Zoltán

Óriáskerék és hullámvasút toveben árulják a magyar langost

One of the rides seen with Christmas theme in the Winter
Ahogy az elmúlt évben, így idén is kipróbálhatják a hullámvasutat az érdeklődök. Foto: Getty Images

Foster a lángos után az Eurocoastert ajánlja, ami egy hajmeresztő hullámvasút, illetve a Dr. Archibald névre keresztelt virtuális hullámvasutat, ami mint mondja:

Egy teljesen új élmény, amelyért a technológia szerelmesei rajongani fognak… Aki kipróbálja, egy fejhalgató segítségével egy digitális világba csöppen.

A lángost az egész világon ismerik

Nem csoda, hogy Londonban imádják a magyar lángost. Korábban Amerikából érkezett a hír, hogy egész New Yorkot meghódította, és Ausztráliában is keresik, ahol közel kétezer forintnyi ausztrál dollárt fizetnek egy jó magyar lángosért a helyiek. Svájcban még több penzt is megadnak érte, de van lángosos Londonban, Berlinben, Prágában, Szingapúrban és Tajvanon is, sőt Amerika egyik leghíresebb éttermében is felkerült az étlabra.

See also  Index - Culture - "Stonehenge of the North" opened

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Top News

In a harrowing incident that has shaken the community of Lewiston, Maine, a series of shootings on Wednesday evening resulted in a tragic loss...

Top News

President Joe Biden’s abrupt departure from a speech on the U.S. economy at the White House on Monday sent a ripple of speculation and...

World

Chinese scientists have discovered a little-known type of ore containing a rare earth metal highly sought after for its superconducting properties. The ore, called...

Tech

A dangerous application appeared in the Apple App Store disguised as a known program. 24.hu reported the Based on TechCrunch article. Dangerous app in...

Copyright © 2024 Campus Lately.