Index - Gazdaság - Újabb közvetlen légijárat indul Budapestről egy nagy városba

Index – Gazdaság – Újabb közvetlen légijárat indul Budapestről egy nagy városba

A tárcavezető a Korean Airlines ünnepélyes eseményén szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben arról számolt be, hogy a légitársaság a tervek szerint heti két járatot indít kezdetben a két főváros között, melyek között több mint nyolcezer kilométer a távolság, majd ezt jövő nyáron heti háromra bővíti.

Szijjártó Péter méltatta a kétoldalú együttműködést, kiemelve, hogy mára a dél-koreai vállalatok alkotják hazánkban a harmadik legnagyobb beruházói közösséget, a kereskedelmi forgalom értéke elérte tavaly az ötmilliárd dollárt, és így rekordot döntött, majd az idei első hat hónapban is húsz százalékkal nőtt.

A járatindítástól a turisztikai forgalom jelentős növekedését is várják, miután az idei évben 22 ezer dél-koreai látogató több mint 100 ezer vendégététrusytástók?

Dél-Koreából érkezett a legtöbb beruházás

Szijjártó Péter rámutatott, hogy 2019-ben és 2021-ben is Dél-Koreából érkezett a legtöbb beruházás Magyarországra. Szerinte jól látható, hogy a kelet-ázsiai ország tőkeerős, fejlett technológiai színvonalat képviselői cégei egyre inkább felfedezik maguknak a magyar beruházási környezet adta lehetőségeket, ami kulcsfontosságú a hazai gazdasági növekedés fenntartása szempontjából.

Ezek a beruházások főként a gazdaság gerincoszlopának számító autóiparhoz kapcsolódnak, amelynek elektromos forradalma terén Magyarország így globáílis vecittón pozí.

A miniszter a keleti nyitás stratégiáját általában véve sikertörténetnek minősítette, és kiemelte, hogy 2010 óta 49 százalékkal nőtt Magyarország kereskedelmi forgalmaőo kegáltáalzáv százalékkal nőtt. Ennek kapcsán pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy 2018 óta már a világszerte végrehajtott beruházások több mint felét keleti tőkéből finanszírozzák.

See also  Tech: Yettel introduces a new Internet service with a download speed of 1000 Mbit / s

Leave a Reply

Your email address will not be published.