CampusLATELY

Complete News World

RTL.hu – Katalin Carico and Tom Hanks became Honorary Doctors of Harvard University at the same time
science

RTL.hu – Katalin Carico and Tom Hanks became Honorary Doctors of Harvard University at the same time

On Thursday, the famous American university conferred six honorary doctoral titles, and Katalin Carrico and Tom Hanks were delighted to receive the honorary title.

Díszdoktori címet kapott a massachusetts-i Harvard Egyetemtől Karikó Katalin kutatóbiológus, az új típusú koronavírus (SARS CoV-2) elleni első hatékony védőoltás, mRNS-alapú vakcina kidolgozója, írja a Blikk a Harvard hivatalos közleményére hivatkozva.

A cambridge-i egyetem hat díszdoktori címet adományozott csütörtökön, a magyar biokémikuson kívül Tom Hanks filmszínész, Jennifer A. Doudna Nobel-díjas kémikus, David Levering Lewis történész, Hugo Noé Morales Rosas közösségi rádiós és Michael Glenn Mullen nyugalmazott haditengerészeti tiszt. Ők nem a Harvard diákjai voltak, de munkásságuk elismeréseképpen a neves egyetem méltónak tartotta őket tiszteletbeli doktori címre.

Mint nyitóképünkön is látható, a tudomány díszdoktorává avatott Karikó Katalin és a művészetek díszdoktorává avatott Tom Hanks összeölelkezve örültek a megtisztelő címnek. A magyar kutatóbiológus egy harvardi pulóvert viseló plüssmacit is kapott a díszdoktori cím mellé:

Fotó: C. J. Gunther / EPA/MTI

Nyitókép: C. J. Gunther / EPA/MTI

See also  Library: Bird and Trees Week - Only this time online

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Friendly thinker. Wannabe social media geek. Extreme student. Total troublemaker. Web evangelist. Tv advocate."