RTL.hu – An 11-year-old boy was attacked by a shark, and doctors are fighting to save his leg

The boy was seriously injured.

Régóta várt családi nyaralásra utazott a szüleivel és három testvérével a 11 éves Archie Blake, ám cápatámadás érte Nyugat-Ausztrália partjainál, mindössze néhány méterre a strandtól – írja a LadBible

A támadás április 29-én helyi idő szerint délután három órakor történt. 

A család a tasmániai Hobartból indult a nyugat-ausztráliai Perth-től 1250 kilométerre északra fekvő Exmouthba. Blake és édesanyja, Hazel körülbelül 50 méterre voltak a parttól, amikor a cápa megtámadta őket.

A kisfiú bal lábán sérülések keletkeztek, és súlyos, de stabil állapotban szállították a perthi gyermekkórházba.

A cápatámadás után a strandolók is Blake segítségére siettek. Marc De Sousa, aki szemtanúja volt az esetnek, elárulta, hogy látott egy nagy csobbanást. „Akkor még nem voltam biztos benne, hogy mi történt, de amikor az anyuka és a két gyerek elkezdett beúszni, segítségért intettek” – mondta a férfi az ABC-nek, és hozzátette: amikor odarohantak, látták, hogy a nagyobbik fiút a lábán harapta meg egy jól megtermett cápa. 

A férfi korábban csak kisebb zátonycápákat látott a környéken. Miután a helyszínre hívták a kisfiú apját, megpróbálták elállítani a vérzést, majd hívták a mentőket. 

Az incidens után a környéken fürdőzőket fokozott óvatosságra intették, a strandokat pedig Pilgramunnától északra a Cape Range Nemzeti Parkban található Bloodwood Creekig lezárták.

Hobart tanácsosa, Ryan Posselt vasárnap létrehozott egy GoFundMe-oldalt, hogy pénzt gyűjtsön a családnak. Az oldalon azt írta: 

A Blake család négy éve tervezte ezt az utat, a járvány miatt már többször elhalasztották és törölték is. Pedig ez a vakáció egy életre szóló élmény lett volna a gyerekeknek, hogy lássák ezt a nagyszerű országot

– magyarázta Posselt és hozzátette: Blake-nek további operációra lesz szüksége, hogy megmentsék a lábát.  Az összegyűjtött pénzt a szállás, az utazás és a rehabilitáció költségeire fordítják, amelyre a fiatal fiúnak szüksége lehet a felépüléséhez.

See also  The United States has returned to the "junk body" from which Trump left

Nyitókép (Illusztráció): Getty Images

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *