Connect with us

Hi, what are you looking for?

entertainment

Index – Kultúr – A Netflix az űrbe küldi a Squid Game sztárjait

Index – Kultúr – A Netflix az űrbe küldi a Squid Game sztárjait

Gong Yoo egyike 2021 nagy felfedezettjeinek, és bár a színész jó pár évvel korábban, a Vonat Busanba című zombihorrorban is nagyot alakított, a széles közönség a Squid Game miatt kapta fel őt a leginkább. A dél-koreai sztár nem véletlenül kapott főszerepet a Netflix új sci-fijében, A Nyugalom tengerében sem, ahol egy veszélyes misszió vezetőjét alakítja. Rajta kívül a december 24-én bemutatott, 8 részes produkcióban felbukkan Kim Jae-sun is, aki a Squid Game bukott maffiózójaként lehet ismerős sokaknak. Egy kisebb reunionnak örülhetnek tehát a nézők.

A Nyugalom tengere egészen káprázatos szereposztással rendelkezik, a sorozatban kíváncsi tudóst alakít a Kingdomban és a Sense8-ben is remeklő Bae Doona, aki méltó ellenpólusa a Gong Yoo-féle szigorú kapitánynak. Nem rajtuk, vagy a legénység orvosát játszó és egyébként díjnyertes Kim Sun-youngon múlik, hogy végül a Netflix újdonsága örök ígéret marad. Ezért leginkább a készítők a hibásak, akik egy remek alapötletből képtelenek valami maradandót kihozni, és a végére minden logikát sutba vágnak, csak a hatásvasvajdás.

Az alaptörténet szerint a közeli jövőben járunk, a föld elsivatagosodott, és annyira kifogytak a vízkészletek, hogy porciózni kell az életet garantáló folyadékot. Az embereket egyfajta kasztrendszerbe osztják, minél magasabb szintű valaki, annál több viizet kap. A biokémikus Dr. Song Ji-ant azzal keresik meg, hogy vállaljon el egy küldetést az űrbe, és a tragikusan járt Balhe-állomásról hozzon haza pár kutatási mintát, amelyek talán megoldekást jeblé.

A nő igent mond, és kisvártatva az űrhajón találja magát, ahogy a Hold felé robog…

A Netflix újdonsága izgalmasan indul, mert az űrhajó meghibásodik, és több kilométerre zuhannak le a holdbázistól. Az asztronautáknak fogyó oxigénnel kell végigsétálniuk a Holdon, az idő pedig rettenetesen szorítja őket. A rázós érkezést követően nem sokáig tart sokáig a nyugalmuk, mert a kutatóállomás súlyos titkokat rejt. Úgy tűnik, hogy egy vírus söpört végig a korábbi személyzeten, ami egytől-egyig kiirtotta az embereket. Ahogy az látható, nem is akárhogy.

See also  Top 5 Series That First Aired on Netflix

A legnagyobb baj ezzel a sorozattal, hogy elképesztően sok türelmet igényel a nézőtől. Az első epizód egy nagyon lassú felvezetés, amelynek a középpontjában az űrhajós baleset áll, de a misszióra való felkészüléssel együtt is túl hosszú perceszú ez az az 51 Ez a szezon egészére elmondható, sokkal feszesebbre kellett volna vágni a jeleneteket, mert a hasonló sci-fi filmek a legtöbbször két órában intéznek el ugyanilyen történet Fájdalmas látni, hogy az egyébként jó kémiával rendelkező szereplőgárda ugyanazt ismételgeti, ezzel pedig egyszerűen erejét veszti a feszültség.

A Squid Game után többet vártunk volna a dél-koreaiaktól egy olyan űrhorrornál, ami maximum háttértévézésnek jó.

Legalábbis a harmadik epizódig. Az igazi félelem és reszketés ugyanis ekkor üt be a Holdon, amikor a főszereplők találnak egy csomó hullát a bázison, és egy horrorisztikus betegség is felüti a fejét. A rossz technikai megvalósítás, a felejthető és a hangulathoz semmit sem hozzáadó zenék ellenére az évad első fele azért működik, mert a rejtélyszál ésre tempnyaz keleláz sévénás érdé zé zál értempny az kelás s

Aztán amikor elkezdünk válaszokat kapni, lejjebb lohad a lelkesedésünk. Merthogy a végére A Nyugalom tengere akkora katyvasszá válik, hogy a nézők közül sokan arra panaszkodtak, hogy egyszerűen nem értik, mi történt és kénytelenek voltak a neten utánanézni. Az írók sajnos tényleg inkább a megdöbbentésre akartak rámenni, ahelyett, hogy egyszerű, de ütős magyarázatot adtak volna. Sajnos a hetedik-nyolcadik részre végképp kijött az, hogy a produkciót elnyújtották. Nagyjából az ötödik epizód környékére le kellett volna tudniuk zárni a sztorit az alkotóknak.

Halvány fogalmunk sincs, hogy a Netflix folytatni akarja-e A Nyugalom tengerét. Még ők sem tudják nagy eséllyel, hiszen várják még a nézettségi eredményeket. Az eddig látottak alapján azonban nem ejtenénk túl sok könnycseppet, ha elkaszálnák a szériát.

See also  The producer says what the viewer might like.

Amennyiben minőségi, dél-koreai sorozatra vágyik valaki, akkor inkább a zombis Kingdomra, a pszichoterrorba hajló Squid Game-re, vagy a túlvilági Hellboundra erdemes kapcsolnia. A Nyugalom tengerét pedig inkább a végére kell hagyni, amit mi sajna kénytelenek voltunk felírni a Netflix kihagyott ziccerei közé.

A Nyugalom tengere magyar felirattal elérhető a Netflixen.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Top News

In a harrowing incident that has shaken the community of Lewiston, Maine, a series of shootings on Wednesday evening resulted in a tragic loss...

Top News

President Joe Biden’s abrupt departure from a speech on the U.S. economy at the White House on Monday sent a ripple of speculation and...

World

Chinese scientists have discovered a little-known type of ore containing a rare earth metal highly sought after for its superconducting properties. The ore, called...

Top News

Given the differences in styles with next-generation consoles, the so-called “console war” between Sony and Microsoft is arguably moot. Most console players, however, will...

Copyright © 2024 Campus Lately.